– Det er viktig med lokale banker. De har vært gode å ha i en vanskelig tid, sa Sverre Farstad til forsamlinga.

Konferansen ble arrangert to dager etter at resultatet av de langvarige gjeldsforhandlingene for Farstad Shipping ble kjent. Sverre Farstad har stått midt i forhandlingene som styreleder i rederiet.

Det er særlig de lokale bankene som har ønsket en lokal finansieringsløsning for Farstad Shipping. Løsningen som alle bankene samlet gikk inn for var i stedet at Kjell Inge Røkke og John Fredriksen gikk inn på eiersiden i en fusjon med Solstad Offshore, fremfor det lokale investeringsselskapet In Nord Vest AS med blant andre Åge Remøy i spissen.

Til Sunnmørsposten forteller Farstad at han tidligere på dagen bestemte seg, og i pausen på konferansen gikk han fram til møteleder og spurte om å få slippe til.

Sterke følelser

Det var tydelig at sterke følelser var i sving da Farstad nærmest la budskapet sitt inn over forsamlinga på næringslivskonferansen.

Farstad nevnte navnet på to lokale banker som han ville gi positiv omtale: Sparebanken Møre og Sparebanken 1 SMN.

– Det er stor forskjell på distriktsbanker og ikke minst utenlandske banker – de kan være vanskelige, det har vi fått merke, sa Farstad til konferansen.

– Det var god applaus, jeg føler salen verdsatte det han sa, sa møteleder Monica Finnøy Draper til Sunnmørsposten etterpå.