– Vi har en uavklart situasjon og må ha et møte med finansinstitusjonene for å stake ut vegen videre. Vi må også ha et møte med Aker for å få mer informasjon om hva de ønsker, sier administrerende direktør Arild Myrvoll i Rem Offshore til Sunnmørsposten.

Uventet interesse

Han innrømmer at den økte handelen med obligasjoner etter at rederiet hadde fått til en avtale med finansieringsinstitusjonene kom uventet.

– Vi hadde en god løsning for den videre drifta. Vi hadde omforente avtaler både med banker, store obligasjonseiere og Vard. Nå må vi setter oss sammen igjen, sier Myrvoll.

– Når kan det skje?

– Det spørs hvor mange som er tilgjengelig nå. Det er mange parter, og alt henger sammen med alt. Men vi har tid til nye samtaler, mener den administrerende direktøren, som til tross for avbrutt ferie og hektiske dager sover godt om natta.

Solstads drøm

Samtalene med Aker vil trolig også omfatte Solstad Offshore, som nå ser muligheten til å realisere en gammel drøm.

foto
Store planer: ARKIV. Administrerende direktør Lars Peder Solstad i Solstad Offshore mener det er behov for større enheter for å møte den krevende framtida i offshoremarkedet.

– Slik markedet er nå, må vi bruke anledningen i de svake tidene til å konsolidere bransjen og lage færre og større selskaper, sier administrerende direktør Lars Peder Solstad i Solstad Offshore til Sunnmørsposten.

Aker, med Kjell Inge Røkke som hovedeier, kjøpte tidligere i år seg inn i Solstad Offshore og har en klar strategi om også å innlemme det Fosnavåg-baserte rederiet Rem Offshore i Solstad.

Styreleder og hovedeier i Rem, Åge Remøy, reagerte skarpt på det han opplever som et bakholdsangrep av Aker. Mandag blokkerte Aker for den finansielle avtalen som Rem offshore var i ferd med å sy sammen.

Åpner «sår»

Rem var avhengig av støtte fra alle obligasjonseierne for å få til en finansieringsplan. Da Aker kjøpte opp deler av Rems obligasjonsgjeld, endret situasjonen seg. Nå kan selskapet bli tvunget inn i Solstad-familien.

Dermed åpner man gamle «sår». Da Rem Offshore gikk på børs i 2007, kjøpte Solstad seg sterkt inn, og det var duket for en maktkamp som endte med deling av selskapet.

Administrerende direktør Lars Peder Solstad vil ikke kommentere hva Aker foretar seg i denne saka, men er fortsatt klar på at en sammenslåing av de to selskapene er ønskelig.

Sterkere som bransje

– Hvordan passer Rem inn i deres drift?

– Ved å slå sammen rederier i større enheter vil vi stå sterkere som bransje i denne nedturen, og vi mener det er fornuftig å slå sammen selskaper. Vi mener Solstad og Rem er en god match.

– Hvor mange selskaper ser dere for dere i bransjen?

– Det vet jeg ikke. Det vil tida vise.

– Er det andre rederier som kan passe sammen med Solstad?

– Det er det sikkert.

– Har dere noen i kikkerten?

– Det kan jeg ikke kommentere.

Virksomhet i Fosnavåg

– Dersom det skulle bli en sammenslåing av Solstad og Rem, hva vil bli igjen av rederiet på Sunnmøre?

– I de forslagene som har vært diskutert har det vært snakk om å dele på drifta. Det vil være en betydelig virksomhet også i Fosnavåg, mener Lars Peder Solstad.

– Hvordan ser dere på mulighetene i Nordsjøen og andre områder dere opererer i?

– Det er et tøft marked nå, og vår vurdering er at 2017 blir verre. Nå er det om å gjøre å lage gode løsninger slik at vi kan stå gjennom en periode som varer lenge. Vi må ta høyde for at den varer enda lenger enn det vi håper på, sier Solstad.