Prestisjepriser til Vad og Fora Form

To av de fem bransjeprisene som ble delt ut under Innovasjonskraft 2018 gikk til bedrifter fra Møre og Romsdal.

Håkon Vad er adm.dir. i Vad AS. Arkiv.   Foto: Terje Engås

«Contura»: Denne stolen, «Contura», er designa av Svein Asbjørnsen i Sykkylven. 

Møbel

– Dette er noe vi setter kjempestor pris på. Vi har bare så vidt begynt, er alt jeg kan si nå. Det kommer mer fra oss, sa en beveget Håkon Vad da han tok imot Klassikerprisen, ifølge Pressenytt.

Vad vant med «Contura», en regulerbar kvilestol. Fora Form i Ørsta var også nominert til Klassikerprisen med sin «City»-stol.

I stedet kunne Fora Form ta imot prisen for Årets produkt: Loungestolen «Camp».

– Vi er stolte over denne utmerkelsen – den betyr mye for oss, sa Sandnes under utdelinga, ifølge Pressenytt.

Innovasjonskraft 2018 ble arrangert i regi av Norsk Industri ved Designindustrien, samt Design og arkitektur Norge (DOGA) og Patentstyret.

Et uttrykk som virkelig står fram

Om Årets produkt mener juryen dette:

«Loungestolen «Camp» er et enkelt og komfortabelt møbel særlig utformet for kontraktsmarkedet. Lenestolen er perfekt for sosiale møteplasser og venteområder. Den er komponert av en liten håndfull tydelige elementer, der spenningen mellom de rektangulære putene og den frie bøylen er selve signaturen til stolen.»

– Stolen har et visuelt uttrykk som virkelig står fram i en ellers fyldig møbelkategori. Fora Form har lang tradisjon for å bruke designere, og produktene deres er populære blant interiørarkitekter både i Norge og internasjonalt, kommenterer bransjesjef Egil Sundet i Designindustrien.

– Usedvanlig komfortabel

Om vinneren av Klassikerprisen sier juryen dette:

«Contura» er en regulerbar hvilestol med klare skulpturelle kvaliteter. Stolen røtter går tilbake til 1980-tallet, da designeren Svein Asbjørnsen samarbeidet med SAS for å forbedre komforten ved lange flyreiser. Stolen har vært på markedet sammenhengende siden 1994.

– Selv om «Contura» kom i etterkant av den såkalte gullalderen til norsk design, er den i aller høyeste grad en klassiker. Den er elegant og gjenkjennelig, og samtidig usedvanlig komfortabel, særlig i liggestilling. Derfor er det ikke rart at stolen fremdeles er like aktuell i 2018, både i Norge og på eksportmarkedene, sier Sundet.

Årets eksportbedrift ble produsenten Flokk. Årets merkevarebygger ble Jensen. Her var L.K. Hjelle en sterk kandidat. Også den nye Innovasjonskraftprisen gikk til Flokk.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Møbel