- Tre år fast er veldig bra, særlig når vi nå går inn mot vintersesongen der det er tynnere mellom oppdragene. Da er det berre lekkert å kunne gå over dammen til en langsiktig kontrakt, sier konsernsjef Karl-Johan Bakken til smp.no.

- Dette er et godt signal, både fordi vi har bedre grunnlag for å planlegge for våre ansatte, og også med tanke på inntektene i selskapet, sier Bakken.

Oppstart av kontrakten vil være innen desember 2015.

Skipet skal til Mexicogolfen, der den skal utføre subsea konstruksjons- og vedlikeholdsarbeid samt andre støtteaktiviteter, opplyser selskapet.

Utfordrende marked

- Dette er en god kontrakt for Farstad Shipping. Det viser at selv i et svært utfordrende marked er vi i stand til å slutte langsiktige kontrakter for våre skip. Det sikrer verdifull kompetanse og sysselsetting for våre ansatte, sier konsernsjefen i en børsmelding.

ARKIV. Adm. dir. Karl Johan Bakken i Farstad Shipping. Foto: Knut Arne Aarset

Far Sentinel har i høst gått i korte kontrakter i Nordsjøen. Der har den ifølge Bakken opparbeidet seg et svært godt rykte som en hendig og effektiv båt.

- Hva sier kundene?

- De sier at båten har dyktige, engasjerte folk, og at det er et skip av god standard som er i stand til å gjøre det de ønsker, sier Bakken til smp.no.

Begge nybyggene

Tidligere i år ble også nybygget Far Sleipner levert fra verft.

- Med dette har vi nå inngått gode kontrakter for begge våre 2015 leverte subsea-nybygg. Vi bekrefter med det Farstad Shipping sin sterke posisjon inn i subsea-markedet, som for oss er viktig i tiden fremover, sier Bakken.