Femårs-kontrakt til «Far Searcher»

Skipet går inn i Statoil sin PSV-flåte på norsk kontintenalsokkel. Statoil har opsjon på ytterligere fem år.

Offshoreskipene «Far Splendour» og «Far Searcher» ved Humla i Ålesund 4. april i år.  Foto: Staale Wattø

Supply

Oppstart av kontrakten vil finne sted i september 2017, og Statoil har opsjon på å forlenge kontrakten med ytterligere 5 x 1 år, går det fram av en børsmelding fra Solstad Farstad ASA tirsdag ettermiddag.

Fartøyet ligger nå i opplag ved Humla i Ålesund.

Som en del av kontrakten blir det installert et energilagringssystem om bord for å redusere drivstofforbruket. Fartøyet blir tildelt klassenotasjon «Battery Power» fra DNV-GL.

Far Searcher er det andre fartøyet fra Solstad Farstad ASA som inngår i Statoil-flåten med klassenotasjon «Battery Power». Også «Far Sun» skal få dette om bord. Rederiet Farstad Shipping uttalte at de satset grønt da dette fartøyet ble døpt i 2014.

Også rederiet Olympic Shipping har en batteripakke om bord i PSV-en «Olympic Energy». Som reder Stig Remøy har fortalt Sunnmørsposten, kan batteriet tas i bruk når energiforbruket er høyt. Dette gir relativt store innsparinger på drivstoffet. Systemet er utviklet av Vard Electro. Dermed gjøres utviklinga på Sunnmøre.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Supply