Økt aktivitet for Olympic Subsea

Det framtidige kjerneområdet til Olympic går med overskudd før nedskrivninger og finanskostnader.

Det 105 meter lange subsea-skipet «Olympic Challenger».   Foto: Olympic Shipping

Stig Remøy ser lysere på subsea-framtida. 

Supply

Olympic Subsea ASA rapporterer om økt aktivitet i tredje kvartal.

– Bransjen og markedet er ennå ikke oppe av bølgedalen, men vi begynner nå å se effekten av at vi rendyrker vårt «blue energy»-konsept innen subsea og fornybar, sier styreleder Stig Remøy i en pressemelding.

For kvartalet har Olympic Subsea en EBITDA-margin på 46 prosent. Konsernet som helhet hadde en margin på 37 prosent.

Etter av- og nedskrivninger, samt finanskostnader og skatt, hadde konsernet likevel et underskudd, på 36 millioner kroner.

Drift i pluss så langt i år

Etter restruktureringen av Olympic-konsernet i februar i år, ble rederiets 11 subsea-skip lagt inn i det nye selskapet Olympic Subsea ASA. Ved utgangen av tredje kvartal var 10 av 11 fartøy i virksomhet innenfor fornybar energi og subsea.

Fra Olympic Subsea ASA ble etablert i februar, har konsernet hatt inntekter på 459 millioner kroner. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) ble 83 millioner kroner.

Ser økt aktivitet fremover

– I markedet for fornybar energi ser vi økt aktivitet de neste 12 månedene. Vi forventer også gradvis bedring innenfor for subsea på grunn av stabil oljepris og lavere break-even for oljeselskapene, sier Remøy.

For vintersesongen venter han er svakt marked med flere skip i midlertidig opplag. Ved utgangen av tredje kvartal hadde Olympic-konsernet samlede eiendeler for 4,77 milliarder kroner. Langsiktig gjeld beløp seg til 4,14 milliarder kroner.

Remøy selger seg ned på supplyfartøy.

I november ble det inngått avtale om salg av PSV-fartøyet «Olympic Progress» til en vietnamesisk kjøper.

De har nå sju supplyskip og ankerhåndterere.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Supply