Smuler fra verftspakke til Nordvestlandet

Verftspakken Regjeringen la fram for ett år siden, har knapt ført til økt sysselsetting på Nordvestlandet. Bransjeorganisasjon påpeker at det begynner å haste.

Tiltakspakke: Næringsminister Monica Mæland (H) sammen med ålesunderen Harald Tom Nesvik (Frp) da tiltakspakken for verftene ble lansert i september i fjor. Pengene har så langt gitt lite konkret arbeid på Sunnmøre og i Nordfjord. Arkivfoto: Anne-Mari Tomasgard 

– Vi har stor forståelse for at regjeringen sammen med næringen trenger litt tid

Asle Strønen
Verft

I fjor på disse tider la næringsminister Monica Mæland fram en tiltakspakke på 650 millioner kroner for å hjelpe verfts- og leverandørindustrien over kneika. En gjennomgang Sunnmørsposten har gjort av de ulike tiltakene, viser at bare rundt 70 millioner av disse kronene er gått til verft på Sunnmøre eller Nordfjord – nemlig Båtbygg i Måløy.