Havyard med ny trålar-kontrakt

Havyard Ship Technology melder torsdag morgon at dei har signert ein intensjonsavtale for design og bygging av ein hekktråler.

Illustrasjon: Havyard 

Verft

- Fartøyet, eit Havyard 554, er designa av Havyard Design & Solutions i tett samarbeid med kunden, og er 17 meter breidt og 74,5 meter langt, opplyser kosnernet i ei pressemelding.

Kunden er det kanadiske reiarlaget Baffin Fisheries. Partane har som målsetting å inngå effektiv kontrakt i løpet av august 2017, med planlagt levering av fartøyet i april 2019.

Havyard-konsernet, som er kontrollert av Per Sævik og familien, har arbeided for å kome inn i trålarmarknaden. Konsernsjef Geir Johan Bakke meiner den nye kontrakten viser at Havyard er i ferd med å stadfeste sin posisjonen også i dette segmentet.


Skal bygge pelagisk tråler

Havyard Ship Technology og France Pélagique har singert kontrakt om å bygge en pelagisk tråler på 80 meter.Havyard skal bygge nye Smaragd

Skal bygge ny ringnotsnurper/tråler for rederiet Smaragd.

 
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Verft