Solberg: – Jeg har full tillit til Lien

Statsminister Erna Solberg (H) går ut og støtter olje- og energiminister Tord Lien (Frp) etter at han fredag innrømmet å ha å feilinformert henne i forbindelse med olje-nominasjoner utenfor Lofoten og på Mørekysten.

Statsminister Erna Solberg (H) reiser i helgen til New York, hvor FNs hovedforsamling åpner. Den neste uka blir tettpakket med toppmøter og andre arrangementer.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NTB

– Tord Lien er en dyktig olje- og energiminister. Han er genuint opptatt av industrien og norske arbeidsplasser. Jeg har et godt og fortrolig forhold til Tord, skriver Solberg i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

– Det ble gjort en feil og den rettet han raskt opp. Jeg har full tillit til Lien, skriver statsministeren videre.

Lien måtte i forrige uke trekke utlysningskartene for olje og gass tilbake etter at det ble kjent at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre var en del av nominasjonsrunden. Han bekreftet i en epost til VG fredag at han hadde gitt Solberg feil informasjon om hvilke områder han ville åpne for oljeselskapene i den 24. konsesjonsrunde.

– Det som har skjedd den siste tiden skyldes feil vurdering og ikke dårlige intensjoner. Det beklager jeg. Jeg har vært opptatt av at vi raskt skulle rette opp slik at det ikke skal hefte noen tvil ved regjeringens politikk, skrev Frp-statsråden.