Meteorolog tror ikke på norgesrekord fredag

Det ligger an til flere fylkesrekorder når det gjelder varme fredag, men statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes tror ikke norgesrekorden på 35,6 grader faller.

Temperaturmålene på Blindern i Oslo. I forgrunnen står den moderne versjonen, mens en den eldre – som ikke lenger brukes – skimtes i bakgrunnen.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

NTB

Værnes i Trøndelag og Fister i Rogaland hadde høyest temperaturen i landet klokka 8 fredag morgen med 25,5 grader, ifølge Adresseavisen.


Fredag kan 46 år gammel varmerekord ryke

Aldri har det vært så varmt i Norge som da Nesbyen hadde 35,7 grader i 1970. Fredag kan den bli slått, og flere stasjoner i innlandet er hete kandidater.

 

De høyeste temperaturene er ventet mellom klokka 16 og 18, forteller statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Det er fortsatt mulighet for noen rekorder, men kanskje norgesrekorden blir litt høy, sier hun.

Den høyeste registrerte temperaturen i Norge noen gang er 35,7 grader i Nesbyen i Buskerud 20. juni 1970. Lengst har rekorden stått i Oslo, som nådde 35 grader 21. juli 1901.

Årets varmeste dag så langt ble registrert i Nedre Eggedal i Buskerud, som hadde 33,8 grader 26. juni. Stedet hadde også den varmeste dagen i 2017, med 31,8 grader.


Været for Vestlandet: Vekslende vær i vest

Rekordsommeren fortsetter, men tirsdag kom det et kjærkomment avbrekk fra solskinnet. Det blir likevel ikke et langvarig avbrekk.

 

Så langt i år er det registrert én fylkesrekord; Bardufoss i Troms hadde 33,5 grader onsdag i forrige uke. Og statsmeteorolog Moxnes tror det kan bli rekord i flere fylker i dag.

Flere steder kan ifølge varselet på yr.no vente seg 34 grader fredag, blant annet Drammen, Fredrikstad – og Blindern i Oslo, der Meteorologisk institutt ligger.

Fra rundt klokka 12 fredag vil meteorologene trolig legge ut oppdateringer på Twitter med de høyeste registrerte temperaturene.