Fire omkommet i eksplosjon i Paris

Fire mennesker mistet livet da et bakeri i sentrum av Paris lørdag morgen ble rammet av en kraftig gasseksplosjon. Flere titalls personer er skadd.

Brannmannskaper i arbeid ved et bakeri i Paris som ble rammet av en gasseksplosjon lørdag morgen.  Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix

NTB

Blant de fire omkomne er det to brannmenn som var tilkalt til stedet før eksplosjonen skjedde.

Politiet hentet skadde ut av vinduer og evakuerte beboere etter eksplosjonen som trolig skyldtes en gasslekkasje. Det er ikke meldt om omkomne.

Bakeriet befinner seg i Rue de Trevise i niende arrondissement cirka 1 kilometer fra operaen, og eksplosjonen kunne høres over store deler av sentrum. Åstedet er rundt hjørnet fra Folies-Bergère-teateret, ikke langt fra Galeries Lafayette.

Bilder som sirkulerer på sosiale medier, viser brann i første etasje, at store deler av fasaden på bygningen er rast sammen, murrester, glasskår og flere veltede og brennende biler.

TV-bilder viser den trange gata full av politi og brannbiler, mens kraftig røyk stiger til værs fra brannen i bakgrunnen og utblåste og knuste vinduer i bygningene i nærheten. Et helikopter kom til for å hente skadde.

Fem kritisk skadd

36 mennesker er skadd, hvorav tolv alvorlig, og for fem av dem er tilstanden kritisk, ifølge brannvesenet. To av de kritisk skadde er brannmenn.

Innenriksminister Christophe Castaner sier at situasjonen er under kontroll, men at eksplosjonen har resultert i et høyt antall skadde.

En talskvinne for politiet sier at politiet kom til stedet for å undersøke en gasslekkasje, og at eksplosjonen først skjedde etter at politiet hadde ankommet og bedt folk holde seg innendørs.

Pedro Gonçalves, som jobber på et hotell på motsatt side av gata, sier at de så brannfolk og politi som gikk inn i bygningen, men at de trodde det var falsk alarm. En time senere smalt det.

Enormt brak og lufttrykk

Gonçalves sier han hørte et enormt brak og kjente lufttrykket før han kastet seg ned på bakken midt i en svart røyksky og flygende glass. Gjenstander falt ned over ham, men han slapp unna med noen få kutt.

– Gudskjelov gikk det bra, sier han og forteller at eksplosjonen var så kraftig at han hørte det ringe i ørene lenge etter eksplosjonen. Han forteller at flere av hotellets gjester var skadd, og at hele hotellet er ødelagt.

Et annet vitne forteller at hun trodde det var et terrorangrep.

Eksplosjonen vakte bekymring hos myndighetene fordi den skjedde mens de forbereder seg på nye demonstrasjoner av de såkalte gule vestene.