Over 3.000 har fått tilbud om ledige studieplasser

Nesten 8.000 ledige studieplasser har blitt tilbudt 3.357 søkere etter årets hovedopptak.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

NTB

Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning – har gjennom Samordna opptak sendt ut 7.899 tilbud til 3.357 søkere i opptaket til ledige studieplasser etter årets hovedopptak.


Samordna opptak:

Karakterkravene ved NTNU øker - fortsatt venteliste på mange studier

Biologiske fag som bioteknologi har bidratt til høyere karakterkrav ved NTNU i Ålesund.


Av disse ble 1.885 tilbud gitt til 845 nye søkere, altså søkere som ikke søkte i hovedopptaket.

Etter hovedopptaket er det hvert år noen ledige studieplasser ved de 27 universitetene og høyskolene som er med i det samordnede opptaket.

Fra og med 20. juli kan alle kan søke på de ledige studieplassene. Det er kun studium der det fremdeles er ledige plasser det er mulig å søke på, og opptakene er løpende.


Høgskulen i Volda:

Hos Høgskulen i Volda er det lange ventelister for sosial- og mediefag: – Viktig at folk vel noko dei sjølv synest er spennande

Ved Høgskulen i Volda er det omtrent like mange som har fått tilbod skuleplass, som det var i fjor.


99.319 søkere fikk tilbud om studieplass i årets hovedopptak til høyere utdanning. Det er 1.042 flere enn i fjor. Blant de kvalifiserte søkerne har åtte av ti fått tilbud om studieplass, halvparten av dem på førstevalget.


Åtte av ti får studieplass, halvparten fikk førstevalget

Rekordmange er tilbudt studieplass i årets hovedopptak, og sykepleierne får 225 nye plasser. Men arbeidet med å øke andelen ytterligere er vanskelig.