Lime-kunder utsatt for skimming og svindel

Oslo (NTB): Flere kunder som handlet i Lime-butikkene til Sajjad Hussain (38) opplevde senere at bankkontoene deres ble misbrukt i Thailand.

Advokat Mette Yvonne Larsen og aktor Geir Evanger i Lime saken der 13 personer står tiltalt. Saken startet i Oslo tinghus, onsdag. Saken er beregnet til å ta rundt et halvt år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix 

Innenriks

Opplysningene kom fram under statsadvokat Geir Evangers innledningsforedrag i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Blant funnene politiet gjorde i september 2014 da de gikk til en storstilt aksjon, var det også såkalt skimmingutstyr for å stjele opplysninger fra bankkort.

– Grunnen til at det er en tiltale for dette er at det i flere av butikkene ble funnet slikt utstyr. Det ble oppdaget at mange mennesker hadde opplevd massevis av uttak av penger i Thailand. Den eneste fellesnevneren for disse bankkundene som var blitt rammet av dette, er at de like før har handlet i en Lime-butikk, sa aktor.

Utstyret for å kopiere informasjon fra kundenes bankkort skal ha blitt funnet i fire av butikkene.

Sajjad Husain er sammen med 12 andre tiltalt for å ha utnyttet ansatte han hentet fra Pakistan til å arbeide i Lime-butikkene han, broren og en tredje butikkeier hadde i Oslo og på Østlandet. (©NTB)