NTNU får økonomifakultet

Fagområdene innen økonomi ved NTNU Trondheim, Ålesund og Gjøvik blir lagt inn i et nytt økonomifakultetet.

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix 

Innenriks

Rektor Gunnar Bovim sendte fredag ettermiddag ut sitt forslag til fakultetsinndeling for det nye NTNU. 15. februar skal NTNU-styret vedta den nye strukturen på Norges største universitet, skriver Universitetsavisa.

Fagområdene innen økonomi ved NTNU i Trondheim, Ålesund og Gjøvik skal som hovedregel høre til under det nye økonomifakultetet. Imidlertid må det gjøres en mer detaljert vurdering i Ålesund og på Gjøvik, heter det i Bovims forslag.

Det har kommet ønsker om en mer spisset lærerutdanning, og dette har Bovim tatt med i vurderingen når han har laget den nye strukturen. Utdanningsvitenskap får ikke sitt eget fakultet, men havner sammen med psykologi, samfunnsvitenskap og sosialfag. (©NTB)