Statsministerbesøk hos arbeidsløse i Stavanger

Stavanger (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) besøker denne uka deler av landet som er hardest rammet av økt arbeidsløshet. Mandag møtte hun arbeidsledige i Stavanger.

Arbeidsminister Anniken Hauglie og statsminister Erna Solberg besøkte mandag Mulighetsterminalen i Stavanger. Her i samtale med Tove Sæbjørnsen (61), som nettopp har funnet seg ny jobb, samt Per Ivar Andersen og Kristin Ytredal. Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix 

Innenriks

På besøksrunden vil tiltakspakken fra regjeringen samt muligheter, omstilling og nye jobber være sentrale samtaletemaer.

Lave oljepriser har ført til store problemer for bedrifter i oljebransjen med stadige permitteringer og oppsigelser som følge. Rogaland er ett av fylkene som er hardest rammet.

Mandag startet derfor statsministeren, sammen med partifelle og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, sitt besøk i Stavanger med å møte arbeidsledige på Mulighetsterminalen.

Terminalen er et samarbeid mellom Stavanger kommune og Nav Rogaland og er et møtested for arbeidssøkere fra Stavanger-regionen som vil bygge nettverk. I lokalene tilbys det blant annet aktiviteter som jobbmesser, foredrag, kurs og turgrupper. Eller rett og slett mulighet til en kaffe og en god prat.

Solberg og Hauglie besøker også bedrifter i Klepp, Flekkefjord og Kristiansand i løpet av mandag. Senere i uken skal de innom blant annet Bergen, Ålesund, Stord og Haugesund. (©NTB) (©NTB)