Sp ber landbruksministeren håndtere i jordbærkrisen

Oslo (NTB): Senterpartiet mener det er nødvendig å gi jordbærbønder som har fått avlingen ødelagt av sopp, en ekstraordinær tiltakspakke.

Leder for næringskomiteen, Geir Pollestad (Sp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix 

Innenriks

– En hver som driver med produksjon vet at forholdene varierer, men i år er det helt ekstraordinært. Da må vi være villige til å vurdere ekstraordinære tiltak, sier Geir Pollestad (Sp), leder av næringskomiteen på Stortinget, til NTB.

Ifølge Bama har det aldri før vært så mye skade på bærene som i år, og Bondelaget og Senterpartiet etterlyser nå erstatningsordninger for å dekke tapet. Fra før finnes det erstatningsordninger for bær som rammes av klimaproblemer og frost.

– Vi forventer at landbruksministeren gjør en egen vurdering av denne saken og ikke bare gjemmer seg unna og peker på Landbruksdirektoratet, sier Pollestad.

I Valldal går ting som normalt

Ifølgje Bama er det i år den verste jordbærkrisa nokon gong.

Han understreker at regelverket er såpass fleksibelt at det bør være mulig å finne en god løsning.

– Kanskje det for landbruksministeren og Frp er hipp som happ om jordbærene kommer fra Nederland eller Norge, men de norske bærene er en nasjonalskatt og det mener vi i Senterpartiet at må utnyttes, sier Pollestad. (©NTB)