DN: – Flere fond vil kjøpe Hurtigruten

Tromsø (NTB): Fire utenlandske oppkjøpsfond skal være interessert i å kjøpe Hurtigruten, ifølge Dagens Næringsliv. Prisen kan bli mer enn dobbelt så høy som for to år siden.

Hurtigrutens cruisetrafikk, der disse nykontraherte skipene skal settes inn, gjør selskapet attraktivt for oppkjøpsfond. Illustrasjonsfoto: Hurtigruten / NTB scanpix 

Innenriks

I oktober 2014 kjøpte det britiske investeringsfondet TDR Capital drøyt 80 prosent av det tradisjonsrike selskapet, med Petter A. Stordalens og Trygve Hegnars investeringsselskaper som de største minoritetsaksjonærene. Den gangen ble selskapet verdsatt til 5,7 milliarder kroner.

Nå skal flere mulige kjøpere være villige til å betale mer enn det dobbelte, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge avisen gjenstår det nå fire aktører som ønsker å kjøpe rederiet. Men en dobling er trolig ikke nok til å få dagens hovedaktører til å selge. TDR Capital ønsker ikke å kommentere spørsmål om eierskap eller salg, men DN får antydet at eierne ikke er interessert i å selge for mindre enn rundt 15 milliarder kroner, noe som tilsvarer 15 ganger det forventede overskuddet i år.

Det som nå lokker de potensielle kjøperne er ikke først og fremst den faste ruten langs norskekysten, men satsingen på cruisetrafikk i polare strøk. Hurtigruten bestilte nylig to nye skip til dette segmentet og har opsjon på ytterligere to skip. I tillegg oppleves Norge og Nord-Norge som eksotiske – og samtidig trygge – reisemål. (©NTB)