Aktor vil ha voldtektstiltalt i ni års forvaring

Oslo (NTB): Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om ni års forvaring for en 38 år gammel mann som er tiltalt for fire overfallsvoldtekter og fire voldtektsforsøk.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om ni års forvaring, for enn 38 år gammel mann som er tiltalt for fire overfallsvoldtekter og fire voldtektsforsøk, melder NRK. FOTO: Berit Roald / NTB SCANPIX 

Saken går for Oslo tingrett. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Innenriks

Aktor mener forvaringsstraffen bør ha en minstetid på seks år, ifølge NRK. Påstanden ble lagt ned fredag i Oslo tingrett, der den irakiske statsborgeren har sittet som tiltalt de to siste ukene.

De påtalte forholdene skjedde fra 2007 til 2010. Mannen erkjente i retten at han har vært i kontakt med kvinnene, men nektet for at det at var overgrep.

– De sakkyndige mener tiltalte er svært manipulerende og har psykopatiske trekk. Han har et modus som tilsier at det foreligger gjentakelsesfare, sa aktor Monica Krag Pettersen i sin prosedyre.

Mannens forsvarer, advokat Abdelilah Saeme, er uenig i straffeformen som aktoratet går inn for.

– Jeg mener det er feil å anvende forvaring i dette tilfellet. En del av forholdene er veldig langt tilbake, i 2007, hvor straffeutmålingen var mye lavere enn det den er i dag. Den totale straffen skal ikke så høyt som aktor har lagt ned påstand om, sier forsvareren. (©NTB)