Bussjåfør nekter straffskyld etter Valldal-ulykken

Ålesund (NTB): Den 49 år gamle ukrainske bussjåføren som kjørte en turistbuss utfor veien i Valldal i Møre og Romsdal i slutten av juli, nektet straffskyld da rettssaken mot ham startet i Sunnmøre tingrett mandag.

En person omkom og 14 ble skadd da en ukrainsk turistbuss kjørte av veien på riksvei 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal 30 juli i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix 

Innenriks

En mann omkom og 14 personer ble skadd da den ukrainske turistbussen med 41 mennesker om bord kjørte av fylkesvei 63 ved Grønning i Norddal kommune lørdag 30 juli.

49-åringen er tiltalt for uaktsomt bildrap, samt for uaktsomhet i trafikken. Saken startet i Sunnmøre tingrett mandag, og det er satt av fem dager til saken.

Like etter at retten ble satt mandag formiddag, gjorde mannen det klart at han ikke erkjenner straffskyld, skriver Sunnmørsposten.

Ifølge avisen har undersøkelser i Tyskland vist at bussen holdt 57 kilometer i timen da den kolliderte med en personbil i 80-sonen. Personbilen hadde svært lav hastighet, anslått fra stillestående til 15 kilometer i timen. Statens vegvesens åstedsgransker Frank Sandvik konkluderte i sin rapport med at bussen ble umulig å styre da den såkalte styresnekka ble ødelagt i kollisjonen.

Forsvarer Erling Flisnes har tidligere påpekt at utforkjøringen som endte med at bussen veltet og havnet på taket i grøfta etter kollisjonen, ikke ville ha skjedd dersom bussen hadde latt seg styre. (©NTB)