UNICEF: – Snakk med barna om Donald Trump

Oslo (NTB): Det er viktig å snakke med barna om at Donald Trump blir ny president i USA, mener UNICEF Norge. De tror mange barn lurer på om verden blir et farligere sted.

UNICEF Norge mener foreldre bør snakke med barna om at Donald Trump blir USAs neste president. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTB scanpix 

Innenriks

Trump ble natt til onsdag utropt til USAs neste president. I løpet av valgkampen, som til tider har vært svært opphetet, er skumle fremtidsscenarioer tegnet. Dette har mange barn har fått med seg, og UNICEF Norge oppfordrer foreldre til å snakke med barna sine om presidentvalget.

– Det er viktig å trygge barna på at verden ikke over natta blir et farlig sted, sier fagansvarlig i UNICEF Norge, Kristin Oudmayer.

Hun mener noe av det viktigste foreldrene kan gjøre er å være bevisst på hvordan man snakker om valget og om USAs nye president.

– Nå handler det om hvordan vi voksne takler nyheten og hvordan vi snakker om den. Barn hører mer enn det vi ofte tror. Hvis vi bruker skremmebilder, så nører det opp under barns frykt. Det må vi forsøke å unngå, sier Oudmayer, som mener foreldrene må legge vekt på at verden vil se ganske lik ut i morgen.

– Man kan for eksempel snakke om at det er mange lover og regler som gjør det vanskelig for presidenten å gjøre endringer. Man kan si at det er mange personer som jobber sammen med presidenten og at Trump ikke bestemmer alt alene, og at hvis det blir endringer så vil de skje gradvis, foreslår Oudmayer. (©NTB)