Budsjettkrisen: – Ingen nye forslag på bordet

Oslo (NTB): Det skal ikke ha kommet noen nye forslag til løsning på budsjettkrisen fra statsminister Erna Solberg (H) under møtet i statsministerboligen mandag kveld.

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide forlater statsministerboligen i Inkognitogata etter budsjettforhandlingene mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

Innenriks

Dette skal ha overrasket støttepartiene, skriver VG.

Statsminister avbrøt mandag besøket sitt i Nord-Norge og Trøndelag og reiste tilbake til Oslo for å forsøke å løse striden om statsbudsjettet for neste år. Mandag kveld var det samling i statsministerboligen med representanter fra regjeringen og de to støttepartiene for å prøve å finne en løsning. Men møtet ble avsluttet uten resultat, og ifølge VGs kilder kom det ingen nye forslag på bordet, til tross for at Høyre og Frp i snart en uke har diskutert forslagene KrF og Venstre kom med i begynnelsen av forrige uke.

– Det er krevende. Vi har jobbet over lang tid, det er en uoversiktlig situasjon, men ingen hadde forventet en løsning i kveld, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei ut fra møtet mandag kveld. Han la ikke skjul på at han var skuffet.

Både han og Venstre-leder Trine Skei Grande pekte igjen på regjeringens ultimatum, og hvor vanskelig det har gjort forhandlingene.

– Jeg tror regjeringen har fått mange ting å tenke på etter de tilbakemeldingene vi har gitt, og det er fortsatt ekstremt krevende, sa Venstre-lederen. (©NTB)