Statsministeren avlyser Trøndelag-tur

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) reiser likevel ikke til Skogn, der hun tirsdag skulle presentere regjeringens strategi for bioøkonomi. Budsjettforhandlingene er inne i en avgjørende fase.

Statsminister Erna Solberg (H) reiser likevel ikke til Trøndelag tirsdag. Budsjettforhandlingene er inne i en avgjørende fase. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Innenriks

Mandag avlyste hun de øvrige programpunktene som opprinnelig var fastsatt for reisen i Nord-Norge og Trøndelag, blant annet et treff med DDEs Bjarne Brøndbo og et besøk hos Enova i Trondheim.

Tirsdag morgen ble det klart at Solberg også dropper pressekonferansen på Skogn, der hun skulle delta sammen med statsrådene Tord Lien og Per Sandberg, som i mange år jobbet ved Norske Skogs anlegg i kommunen. Biokrafts nye fabrikk vil ved åpningen være det største produksjonsanlegget for flytende biogass i Norden.

Selve pressekonferansen på Biokrafts anlegg i Skogn går som planlagt, selv om statsministeren altså ikke vil være til stede.

Biokraft på Skogn investerer ifølge Trønder-Avisa opp mot 400 millioner kroner i Nord-Europas største biogassfabrikk. Fabrikken skal levere klimanøytral biogass til busser og tungtransport over hele landet. (©NTB)