Prislapp for flommen i Sogn og Fjordane: 120 millioner kroner

Forsikringsselskapene har fått erstatningskrav på rundt 70 millioner kroner etter forrige ukes flom og uvær. I tillegg koster det 50 millioner å fikse veiene.
Innenriks

En oversikt fra interesseorganisasjonen Finans Norge viser at det er meldt inn 127 skader til forsikringsselskapene. Vannet gjorde aller mest skade i Utvik, men også i Gloppen i Sogn og Fjordane har ødeleggelsene vært store.

De foreløpige kostnadsanslagene fra Finans Norge er på 70 millioner kroner, men det er ventet flere skademeldinger i tiden som kommer. Opprydningsarbeidet er i gang flere steder.

– Dette arbeidet kommer til å ta tid. Erfaringsmessig fører naturskader som følge av vann og vanninntrenging ofte til mer kostbare skader enn det vinden gjør når stormene herjer, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding.

Ifølge NRK Sogn og Fjordane er det meste skader på private hus, hytter, uthus, naust og garasjer. Flere hager og enkelte næringsbygg er også rammet. Skader på biler kommer i tillegg.

Tirsdag opplyste Statens vegvesen til NRK at det vil koste minst 50 millioner kroner å reparere fylkesvei 60 og to broer i Utvik. Dermed er man oppe i en foreløpig kostnad på totalt 120 millioner kroner etter skadene.


Fv 60 gjennom Utvik stengt minimum til september

Må støype nytt brufundament

Eine brufundamentet til fv 60-brua rett ved avkøyrsla til Hage i Utvik må støypast på nytt.Vegen over Utvikfjellet kan vere stengt i fleire månader

I Utvik i Stryn kommune tok flaumen med seg store deler av vegen og to bruer på fylkesveg 60. Dette medfører at vegen no er stengd for gjennomkøyring. Det skriver Statens vegvesen i ei pressemelding i dag.Flere skademeldinger etter flommen i Sogn og Fjordane

Forsikringsselskapet Gjensidige melder om flere nye skademeldinger etter flommen i Sogn og Fjordane. De fleste fra Stryn og Gloppen.

Olje og energiminister Søviknes i Utvik:

- Det blir endå meir ekstremver framover

 - Øydeleggingane her i vesle Utvik er heilt enorme. Staten vil vurdere å gå inn med ekstramidlar, sa olje- og energiminister Terje Søviknes onsdag ettermiddag.

 

Ansatte i Utvik Bygg måtte løpe fra flommen

Daglig leder i Utvik Bygg forteller om dramatikken som utspant seg da Storelva gikk over sine bredder i Utvik mandag.