«Skam» mottok Peer Gynt-prisen

Fredag mottok ungdomsserien «Skam» Peer Gynt-prisen under et arrangement i på Gålå i Gudbrandsdalen. 

Erna Solberg delte ut årets Peer Gynt-pris til Skam-regissør Julie Andem (t.h.) og seriens produsent Marianne Furevold. Foto: Bjørn Sletten / Dølen / NTB scanpix 

Innenriks

– Jeg vet ikke om vi i den lille «Skam»-redaksjonen egentlig har forstått hvor stort «Skam» har blitt, sier serieskaper Julie Andem til NRK.


Skam-Sana: – Det har vært en utrolig reise

Lørdag sendes siste episode av NRK-serien Skam etter fire sesonger. Det har vært et eventyr å være med, sier Iman Meskini, som har spilt Sana. 

Fredag mottok serieskaper Julie Andem og produsent Marianne Furevold-Boland prisen. Peer Gynt-

"Skam» og flyktningkrise på norskeksamen

TV-serien «Skam» og flyktningkrisen var blant temaene under onsdagens norskeksamen for avgangselevene i videregående skole.

prisen har siden 1973 årlig blitt delt ut til en person eller institusjon som har markert seg på en positiv

Skam-stjerne stjal showet på kvinnedagen

Skam-stjernen Ulrikke Falch høstet kvinnedagens største applaus da hun foran 10.000 mennesker tok et knusende oppgjør med pornokultur på Youngstorget i Oslo.

måte på det samfunnsnyttige plan og som har gjort Norge kjent i utlandet.

Prisen deles ut i forbindelse med Peer Gynt-stevnet, og det er politikerne på Stortinget som har stemt fram vinneren.

«Skam» er en nettbasert dramaserie for ungdom som handler om livet til en gjeng ungdommer ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo. Serien har fått strålende kritikker og nådd ut til et bredt publikum, både nasjonalt og internasjonalt. Serien har fått ros for å ta opp viktige temaer som homofili, overgrep, voldtekt, kulturforskjeller og press i ungdomsmiljøer. Den er solgt videre til Danmark, Sverige, Island og USA.

(©NTB)