Fransk storstreik rammer norske flygninger

Flytrafikken til både Norwegian og SAS er påvirket av den pågående streiken i Frankrike. Noen flygninger i Europa er kansellert, mens andre er forsinket.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Innenriks

– Vi har hatt en håndfull kanselleringer og noen forsinkelser fra Skandinavia og sørover i Europa. Vi jobber med å få alle passasjerene til bestemmelsesstedene sine. Noen har blitt booket om og andre er blitt innlosjert på hotell, sier pressekontakt Tonje Sund i SAS til VG.

Også Norwegian har utfordringer med sin flytrafikk.

– Alle passasjerer som har blitt rammet, skal ha blitt tilbudt gratis refusjon av billettene, eller å booke om billettene. Hvis de ikke kan returnere hjem, kan de kontakte personalet på flyplassen og få hotell, sier pressekontakt Daniel Kirchhoff i Norwegian.

Sjekk flytrafikken på Avinor sine nettsider (ekstern lenke)

Streiken er en protest mot den økonomiske politikken til president Emmanuel Macron. Ni fagforbund har stilt seg bak streiken, deriblant alle de største forbundene i offentlig sektor. Til sammen representerer de 5,4 millioner ansatte.

(©NTB)