Ervin Kohn får ikkevoldspris

Forstander for Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn, er tildelt Ikkevoldsprisen 2018. – Kohn reagerer instinktivt på urett, mener juryen.

Leder i Det mosaiske trossamfunn i Oslo, Ervin Kohn, taler her under 75-årsmarkeringen for deportasjonen av jødene i Norge. Nå er han tildelt ikkevoldsprisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Innenriks

Ervin Kohn, som også er nestleder i Antirasistisk Senter, er en av de tydeligste stemmene i norsk samfunnsdebatt om minoriteters rettigheter, trosfrihet og ytringsfrihet, påpeker juryen.

– Kohn reagerer instinktivt på urett og er rask med å si fra offentlig når enkelte grupper, ikke bare jøder – men også andre minoriteter – utsettes for diskriminering og hat fra enkeltmennesker eller fra storsamfunnet, heter det videre i begrunnelsen.

Ikkevoldsprisen deles ut i forbindelse med King-dagen til minne om Martin Luther King jr., i regi av Norges kristne råd, Holtekilen folkehøgskole og Det Norske Baptistsamfunn. Juryen er satt sammen av en rekke ulike aktører, ledet av professor Bernt Aardal.

(©NTB)