Norsk forfatter nominert til britisk pris

Det er en fin britisk pris som nå kan bli norske Margrét Helgadóttir til del. 
Innenriks

Magasinet Starburst Magazine står bak prisen Brave New Words Award.

Helgadóttir er kommet inn i nominasjonsvarmen for arbeidet som redaktør for boka «Pacific Monsters», gitt ut av det britiske forlaget Fox Spirit Books.

«Pacific Monsters» er fjerde bok ut i en serie som utforsker monstre og folklore på ulike kontinent. Seriens første bok tok for seg Europa, og her fikk Seljordsormen et eget kapittel.

De andre nominerte er Katie Khan, Adrian Tchaikovsky, Cassandra Khaw, Claire North og Jeannette Ng, og prisen deles ut 17. mars i Manchester.

Også i 2016 fikk Helgadóttir britisk oppmerksomhet: Da for debutboken «The Stars Seem So Far Away», som ble nominert til British Fantasy Award 2016.

Da uttalte Helgadóttir til NTB at det er naturlig for henne å skrive på engelsk. Som misjonærbarn tilbrakte hun sine første leveår i Afrika, og det engelske språket ble en naturlig del av oppveksten:

– For meg er det å skrive på norsk som å bevege seg ut på en humpete landevei. Men på engelsk, ja da flyter det som en motorvei, sa hun videre.

Boken hun nå er nominert for er en novellesamling med noveller og kunst fra Australia, New Zealand, Hawaii, Antarktika og Guam.

Helgadóttir sier i pressemeldingen:

– Å være prisnominert til Brave New Words Award er en stor anerkjennelse. Dette er en pris som går på tvers av den britiske bokbransjen.