A-ha-show på Oslo Spektrum

Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy i a-ha holdt en konsert på Oslo Spektrum fredag kveld. Bandet ble imidlertid møtt av protester utenfor.

Konsert med a-ha i Oslo Spektrum. Morten Harket i front. Foto: Berit Roald / NTB scanpix 

Palestinakomiteen og Akademiske og kulturell boikott av staten Israel, AKULBI holdt en markering ved Oslo Spektrum i forkant av a-ha-konserten fredag kveld. De Prøver å få a-ha til å boikotte den planlagte konserten i Israels hovedstad Tel Aviv. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix 

Palestinavenner protesterte mot a-has planlagte konsert i Israel. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix 

Innenriks

Det legendariske bandets konsert er en del av innspillingen av den kjente konsertserien «MTV Unplugged». Det var fredag kveld utsolgt på Oslo Spektrum.

I forkant av konserten ba israelske og norske palestinavenner a-ha avlyse den planlagte konserten i Israel i juni. To israelske musikere, David Oppenheimer og Danielle Ravitzki, har sendt et personlig brev til gruppen.

De to musikerne mener palestinere i Israel lever under et apartheidregime. I brevet viser de til at Israel undertrykker palestinsk kunst og kultur, at kunstnere rettsforfølges og at teatre stenges.

AKULBI, samarbeidskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel, holdt en markering utenfor Oslo Spektrum for å oppfordre bandet til å avlyse Israel-konserten.
(©NTB)