Slipper «den vanskelige andreboka»

Martine Johansen hadde stor suksess med debutboken «Hvite jenter synger ikke blues» i 2015. Nå melder hun seg med ny roman. 
Innenriks

"Hun er kanskje mest kjent som slampoet, men Martine Johansen har også suksess som romanforfatter», melder forlaget Vigmostad & Bjørke.

Johansen er i disse dager klar med sin andre bok, «Lykkelige mennesker har ikke bikkje», en roman om samlivsbrudd og kvartlivskrise – med handlingen satt til Sagene i Oslo.

«Thomas vil gjøre det slutt. Men Johanne vil ikke det. Hun er rotete, uoppdragen og full av påfunn, og blir værende i leiligheten. Thomas føler seg konfrontert av hennes skeive og rusa fortid. For hva skal man gjøre når den ene vil ut av forholdet, og den andre heller slår opp telt i stua? Bør man bare skaffe seg ei bikkje?", heter det om handlingen.

– Jeg ønsket å skrive en «bruddroman». En slik som du kan lese for å føle deg bedre, fordi du i det minste har taklet samlivsbruddene dine bedre enn hovedkarakteren, sier forfatteren selv i et intervju med forlagsmagasinet Bak omslaget.