Einar Flaa synger kampsanger for miljøsaken og har grønn festival på gang

Einar Flaa er klar for å synge kampsanger for miljøet. Først ut er en stjernespekket låt om menneskenes rovdrift på planeten.
Innenriks

"So Called Friend" er første smakebit fra Flaas kommende plateprosjekt, og tar for seg menneskenes overforbruk og påfølgende konsekvenser.

Budskapet pakket inn i folkmusikk, med et knippe svært sterke musikere som Børge Fjordheim, som ellers spiller med Morten Abel og Sivert Høyem, Nikolai Hængsle Eilertsen fra BigBang og Band of Gold, Christer Knutsen og strengemesteren Geir Sundstøl.

- Da jeg var liten lå jeg ofte våken på kveldene og hørte på pappas protestviser. Over tre tiår senere gir jeg ut mine egne kampsanger, sier Flaa om motivasjonen bak det kommende tredjealbumet, der han vil ta for seg menneskers behandling av hverandre og sin egen planet.

I det sivile liv er Einar Flaa seniorrådgiver i Miljødirektoratet, og sa til NTB i 2016 at han "drømte om å lage en hel plate viet klima".

– Da ville mine to verdener møtes og det ville gi mening, sa Flaa - som nå nærmer seg sin egen drøm. Samtidig nærmer det seg også premieren på den nye musikk- og miljøfestivalen Nature Vibes, som Flaa er blant initiativtagerne til - inspirert av Willie Nelsons Farm Aid-festivalserie i USA.

Det skjer 29. og 30. juni i i Melsomvik i Vestfold - med artister som Ole Paus, Darling West, Paal Flaata, Jonas Alaska og Flaa selv på plakaten.