Enda bedre resultat for DNB

DNB hadde et resultat før skatt på 7,6 milliarder kroner i årets andre kvartal, en oppgang på rundt 800 millioner kroner fra samme periode i fjor.

DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Innenriks

Storbanken hadde en omsetning på 12,5 milliarder kroner i perioden, en nedgang fra 13 milliarder kroner.

DNB konstaterer i en kommentar til kvartalsrapporten at den norske økonomien fortsatt er på rett kurs og at det bidro til enda et sterkt resultat. Lave tap og stabile inntekter er hovedfaktorene i resultatene for første halvår, ifølge banken.

– Selv om det er gode tider, så kommer ikke resultatene av seg selv. Vi er glade for at vi er en attraktiv bank for dem som skal realisere boligdrømmen og for dem som tar sjansen på å starte egen bedrift, sier konsernsjef Rune Bjerke.

– Vi vokser som planlagt i personmarkedet. Samtidig tar vi av oss hatten for alle bedriftseierne som gir gass. I en tid med internasjonal uro er det skikkelig god fart i norsk næringsliv. Gledelig er det også at 40 prosent av dem som starter bedrifter i Norge, velger DNB som bank, fortsetter han.

Fusjonen mellom Vipps, BankID og BankAxept er nå gjennomført, og dette har hatt bidratt med 464 millioner kroner i resultatet, ifølge kvartalsrapporten.

(©NTB)