Sunde markerer 50 med samleboks

Øystein Sundes 50-årsjubileum som artist er i boks.
Innenriks

Så lenge er det nemlig gått siden Sunde utga sin første egenskrevne tekst på vinyl med gruppa Christiania Fusel & Blaagress. Siden har han sluppet 15 soloalbum som ifølge plateselskapet hans skal gjenutgis i en begrenset opplag-boks til høstens jubileum.

Tittelen er «Sundes samlede riller», og en bonus er inkludert i form av den nye langspilleren «Sanger som ikke rakk toget!».

Vokalisten, gitaristen og låtskriveren Øystein Olaf Sunde ble født i Oslo 24. januar 1947. Blant utmerkelsene han har innkassert så langt i karrieren, er Gammleng-prisen, Årets spellemann og Tekstforfatterfondets ærespris.

Mellom 18. og 28. juli blir han å oppleve live i Tønsbergs Oseberg kulturhus under rubrikken «Hurramegrundt med Øystein Sunde».