Peer Perez Øian neste års regissør på Spelet om Heilag Olav

Peer Perez Øian har høstet flere priser og stor anerkjennelse i teatermiljøet. Neste år står han for regien på Spelet om Heilag Olav.
Innenriks

– Peer Perez Øian har en umåtelig interessant og mangfoldig instruktørbakgrunn. Hans merittliste som instruktør, også med to Heddapriser, er en vesentlig begrunnelse for at vi ønsker ham til å ta over spelinstruksjonen etter Hanne Tømta. Han er ung, nysgjerrig på mange ulike teatersjangre og – format. Dette blir utrolig spennende, sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

I 2011 vant han Heddaprisen i klassen for beste regi for sin tolkning av «Sjuk ungdom» av Ferdinand Bruckner på Det Norske Teatret. I 2016 fikk han Heddaprisen i klassen årets forestilling for regien på teateroppsetningen «Solaris korrigert» ved Det Norske Teatret i 2015.

Han har også hatt regien på blant annet «Hedda Gabler» på Nationaltheatret, «Fundamentalisten» på Det Norske Teatret og «En Midtsommernattsdrøm» på Den Nationale Scene.