Rundt 20.000 uten strøm i Agder – noen blir strømløse til over helgen

Det kan ta lang tid før alle får igjen strømmen som forsvant i uværet i Agder-fylkene, men arbeidet pågår og vinden avtar.

Ekstremværet Knud førte til strømstans for flere titusen husstander i Agder-fylkene fredag. Her fra Varoddbrua på E18 ut av Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix 

På Hamresanden i Kristiansand har båter slitt seg og havnet på land, og en stor lekter som slet seg fra den nye Varoddbroa som bygges har gått på land. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix 

Innenriks

– Det er omfattende skader på strømnettet flere steder, og feilsøkingen fortsetter utover natten. Sikkerheten til montørene kommer i første rekke, og arbeid på strømnettet ute i terrenget når det er uvær og mørkt, er svært risikabelt, heter det i en pressemelding fra selskapet.

På det meste ble det rapportert at 28.800 nettkunder i Agder var uten strøm. Rett etter klokka 1 natt til lørdag var tallet nede i 19.999 på nettsidene til Agder Energi.

Noen steder kan ikke feilrettingen gjøres før det blir dagslys. Med andre ord blir det en strømløs natt eller flere for noen.

– Det vil ta tid før strømforsyningen er gjenopprettet, i verste fall vil noen kunder ikke få strømmen tilbake før over helgen, melder Agder Energi. Hvilke områder som må vente, kunne selskapet ikke si noe om foreløpig.

– Vi har alt av tilgjengelig mannskap ute, eller i beredskap. Vi må bare ta tiden til hjelp her, sier kommunikasjonsrådgiver Mette Wigstøl i Agder Energi til Agderposten.

Mannskapene som driver feilretting, har hatt problemer med den sterke vinden. Trær i hele regionen har blåst ned over strømlinjer og ført til strømbrudd.

– Vi gjør alt vi kan for å få strømmen tilbake. Men det er steder på Agder der arbeidet måtte avbrytes av sikkerhetshensyn. Trær knakk som fyrstikker like ved montørene. Og da må sikkerheten komme først, sier Wigstøl.

Folk bes om å holde god avstand fra strømlinjer som har falt i bakken og trær som velter over strømlinjene, fordi berøring kan være livsfarlig.


(©NTB)