Arve Tellefsen solgte fiolinen for 80 millioner kroner – fortsetter å spille på den

I fjor solgte Arve Tellefsen fiolinen han kjøpte for én million kroner i 1970, for hele 80 millioner kroner.
Innenriks

Det melder VG, som har tatt for seg hvorfor den norske mesterfiolinisten står oppført med en inntekt på over 84 millioner i 2017.

– Jeg har solgt fiolinen min for 80 millioner kroner, sier Tellefsen (82) til avisen, som melder at han dermed havnet på 19. plass over dem som tjente mest i Norge i fjor.

Ifølge Dagens Næringsliv brukte Arve Tellefsen 20 år på å nedbetale instrumentet da han selv kjøpte det. Nå er det er en tysk investor som har kjøpt Tellefsens fiolin, bygget av den italienske fiolinmakeren Guiseppe Guarneri i 1741.

– Men jeg kommer ikke til å slutte å spille på fiolinen. Jeg har en avtale med investoren som ønsker å være anonym, om at jeg kan bruke fiolinen så lenge jeg lever, sier Tellefsen til VG, mens han overfor Dagens Næringsliv utdyper:

– Vi er nært knyttet til hverandre. Jeg skal ha julekonserter fremover, og da skal fiolinen være med. Så lenge jeg orker å løfte armene, skal jeg spille på den, sier Tellefsen, som også har kalt forholdet sitt til fiolinen for «et langt ekteskap».

Blant annet skal han spille i Dronning Sonja Kunststall 4. desember med solister fra Nidarosdomens guttekor, før han 6. til 8. desember rykker inn i Frogner kirke med hele Nidarosdomens guttekor for å gjøre de tradisjonsrike "Stille natt"-konsertene - oppkalt etter albumet de ga ut sammen i 1997.