Japansk TV-show nektet å la BTS opptre – fordi en av dem har vært sett i atombombe-t-skjorte

Den japanske TV-kanalen Asahi snudde og nektet den sørkoreanske K-popgruppen BTS å opptre i et musikkprogram fredag. Årsaken: At et av medlemmene på et tidspunkt har vist seg i en t-skjorte med et bilde av atombombingen av Japan i 1945.
Innenriks

Det er et bilde av Jimin som er stridens kjerne. Japanske BTS-fans som Yuji T kaller T-skjorten «en fornærmelse». Ifølge BBC blir T-skjorten av flere ansett som en feiring av bombene som USA slapp over Hiroshima og Nagasaki, siden det også førte til at den koreanske halvøya ble frigjort fra 35 år med japansk okkupasjon.

Andre fans av det enormt populære boybandet støttet dem, og skrev blant annet «ikke vær lei deg, dette er ikke din feil, det spente forholdet mellom begge land er utenfor din kontroll».

Bildet av Jimin i T-skjorten begynte å spre seg i sosiale medier tidlig i november, men BBC skriver at det ikke er klart når han brukte den: Noen japanske medier hevder i fjor, andre at han brukte den på den koreanske frigjøringsdagen 15. august.

T-skjorten har koreanske frihetsslagord, med «Patriotism. Our history. Liberaton. Korea» over hele fronten, i tillegg til bildet av atombombeeksplosjonen som drepte hundretusener.

Krigshistorien er ifølge BBC fremdeles «et ekstremt følsomt tema» i de to landene.

BTS unnskyldte seg overfor fansen, mens TV Asahi i en presseuttalelse sa man hadde «bestemt seg for å utsette deres opptreden».