Anne Sewitsky har regi på «Black Mirror»-episode for Netflix

Den «Sonja»-aktuelle regissøren Anne Sewitsky kom rett fra Cape Town for å legge siste hånd på den norske storfilmen.
Innenriks

Den prisbelønte norske regissøren var nylig i Sør-Afrika for å gjøre en episode av den britiske kultserien «Black Mirror», som Netflix nå har hånd om.

Der er Anne Sewitsky en av ytterst få kvinnelige «Black Mirror»-regissører: I forrige sesong hadde Jodie Foster regi på en episode.

Sewitsky kan utover å bekrefte at hun har hatt regi på en episode av «Black Mirror», og at hun nylig kom hjem fra innspillingen av den i Cape Town, ikke opplyse mer.

– Det er alt jeg kan si, sa Sewitsky med et smil til NTB da «Sonja» hadde pressedag i Oslo fredag.

Miley i «Black Mirror»

Ikke så rart, for de siste dagene har ryktene fløyet om at Miley Cyrus skal ha vært i Sør-Afrika for å spille nettopp i en «Black Mirror»-episode.

Alt startet 11. desember med at Mileys søster Brandi Cyrus røpet at Miley Cyrus spilte inn en episode av «Black Mirror» i Cape Town. Dette tok radioverten Howard Stern opp da han hadde Miley Cyrus som gjest på sitt show onsdag, ifølge Entertainment Weekly.

Hollywood Reporter skriver at Stern ha sagt til publikum at hun blir å se i den nye sesongen. En nervøs Miley Cyrus understreket at det ikke var hun som sa navnet på serien høyt – fordi hun foreløpig ikke har fått beskjed om hun har lov å snakke offisielt om rollen.

Miley Cyrus fortalte i radioshowet om hvor tøft det var å være langt hjemmefra, i Sør-Afrika, på innspilling mens huset hennes i California ble flammenes rov, ifølge bransjebladet.

Prisvinnende

Den kommende sesongen av «Black Mirror» er nummer fem i rekken etter at science fiction-serien gjorde sitt inntog på britisk TV i 2011. Totalt har «Black Mirror» vunnet seks Emmy-priser, og er skapt av den tidligere journalisten Charlie Brooker.

«Black Mirror» beskrives som en antologiserie lagt til «en uhyggelig, høyteknologisk nær fremtid der menneskehetens største nyvinninger og mørkeste instinkter støter sammen».

Etter at Netflix kom inn i bildet, har skuespillere som Bryce Dallas Howard, Jesse Plemons og Letitia Wright vært å se i tidligere sesonger av «Black Mirror».

Blant tidligere regissører kan man notere seg John Hillcoat, Jodie Foster, David Slade og Tim Van Patten.

Premieredato for sesong 5 er hittil ikke offentliggjort, men i forrige uke viderebragte britiske aviser rykter om at det ville komme en julespesial av serien. Flere tidligere sesonger har hatt desemberpremiere.