Neil Youngs ekskone Pegi er død

Pegi Young (66) døde første nyttårsdag, ett år etter kreftdiagnosen. Hun var gift med Neil Young til 2014, da han krevde skilsmisse etter 36 års ekteskap.
Innenriks

Paret hadde to barn sammen, Ben (41) og Amber (35). Sønnen har cerebral parese, og paret fant ikke en skole til ham som de var fornøyd med.

Dermed grunnla hun The Bridge School i 1986, beregnet på barn med handikap. En rekke fremstående musikerkolleger siden har støttet opp om ved å stille på støttekonserter.

Pegi Young prøvde seg også som artist: Hun koret for ektemannen på «Philadelphia» i 1994, og ga i 2007 sin selvtitulerte debutplate. Hun endte opp med å lage ialt fire album og fronte bandet Survivors.

Den siste platen, «Raw», kom i februar 2017 og bød på både egne sanger med titler som «Why'd You Have To Ruin My Life» så vel som coverlåter som «Just When I Needed You Most» og «Tryin' To Live My Life Without You». Til tross for låtvalget sa hun til Rolling Stone:

– Jeg tror folk kan lese av platen at én side bør få hele skylden, og det var ikke min intensjon i det hele tatt.

Istedet kalte Pegi Young albumet for "soundtracket til sorgens syv stadier".

Neil Young falt for skuespilleren og aktivisten Daryl Hannah og ba om skilsmisse i 2014. Det fikk hans gamle bandkollega David Crosby til å kalle Hannah for «et giftig rovdyr». Selv om Crosby senere ba det nye paret om unnskyldning, later det til å ha ført til en varig rift, ifølge Rolling Stone.