– En bølge av filmer om «usympatiske» kvinner

Kanskje er filmen om Sonja Henie – som en anmelder kalte «et regelrett karakterdrap» – del av en ny bølge av filmer om såkalt «usympatiske» kvinner?
Innenriks

Den britiske avisen The Guardians anmelder, forfatteren Anne Billson, mener nemlig en slik bølge er i ferd med å skylle over kinoene.

Hun peker på Olivia Colmans dronning Anne i «The Favourite», Nicole Kidman som undercover politikvinne som skjuler mye i «Destroyer», og Melissa McCarthy «Can You Ever Forgive Me?» – basert på en sann historie om en juksemaker av en forfatter.

Trenden skal ha startet i 2016 med filmen «Nocturnal Animals» med Amy Adams i hovedrollen. Oscar-tippede «The Favourite» har hele tre kvinnelige rollekarakterer som alle har sitt, og det er her Billson mener underholdningsverdien ligger:

– Våre følelsesmessige troskap blir dratt den ene og den andre veien av disse kvinnene, som verken er bare gode eller bare onde, men feilbarlige, mangefasetterte mennesker. Akkurat som ekte mennesker, skriver hun.

«Sonja»-produsent Synnøve Hørsdal ble under hele den lange veien med å lande den storslåtte og biograiske filmen om man ikke kunne vise henne «mer sympatisk», sa hun til NTB.