Ulvedrama fikk også tilskudd - ikke bare James Bond

Det var ikke bare James Bond-filmen som ble tilbudt insentivtilskudd fra Norsk filminstitutt før helgen: Det gjorde også ulvedramaet "Fenris".
Innenriks

«Fenris» ble tilbudt en tilskuddsramme på nær 6 millioner kroner, gjennom ordningen der film- og serieproduksjoner med bred internasjonal distribusjon kan søke om tilskudd til å dekke inntil en firedel av godkjente kostnader i Norge.

Det er en dramaserie i åtte episoder, produsert av Nordisk Film Production, som skal vises på Viaplay.

Handlingen er ifølge pressemeldingen slik: «Emma (28) får sin første jobb med å kartlegge en ulvestamme i skogene langs svenskegrensen. Ting tar en dramatisk vending når en ung gutt forsvinner og det blir påvist DNA fra en ulv der guttens blodige jakke blir funnet».

Også HBO-serien «Wilderness», der Finn Gjerdrum i Paradox Rettigheter søkte om insentivtilskudd, har fått tilbud fra NFI: Om drøye 22 millioner kroner.