Oftebro: – Bare å komme seg opp på hesten igjen

Jakob Oftebro gjør comeback på norske kinoer med «Skammerens datter 2 – Slangens gave».
Innenriks

Han oppfordrer folk til å gå og se filmen da det er sjelden kost med en såpass stor nordisk fantasysatsing. Samtidig forbereder han seg på ny dyst. I slutten av april gir han seg nemlig i kast med «Hamilton»-rollen igjen.

– Det er bare å komme seg opp på hesten, sier 33-åringen etter at det lenge var uklart om han ville returnere.

Men først ut er altså «Skammerens datter 2».

– Dette universet har en fantastisk historie og masse magi – satt inn i en nordisk ramme. Det har vært mange store fantasysuksesser i senere tid, men få fra Norden, sier skuespilleren.

Han liker også det faktum at det er mange sterke kvinnelige karakterer i filmen.

– Ja, det er virkelig noe jeg heier på, sier mannen som rørte hele Norge da han hyllet datteren og samboeren på «Lindmo» nylig. Skuespilleren som ble pappa i februar sier han selv ble tatt litt på senga av de sterke følelsene som kom. I TV-intervjuet snakket han både om ulykken på «Hamilton»-settet, den tøffe tiden etterpå – og ikke minst om hvor stort han opplever det å ha blitt pappa.

–Jeg fikk et vindu til å virkelig hylle de to jentene mine. Det kunne blitt kleint, men det er bare moro å se klippet i etterkant, sier Oftebro til NTB.

Sammenligner med «Ronja Røverdatter»

Nå er han spent på responsen «Skammerens datter 2» vil få. Filmen får premiere fredag 15. mars.

– Det er viktig at folk kommer seg på kino første helga. Du tenker kanskje at du kan se den om en stund, men dette er ikke en blockbuster fra Hollywood. Den er avhengig av godt besøk i starten. Så her håper vi på en flying start, sier han. Og lokker med en spektakulær sjøorm, borger, drager og onde kongeriker.

– Men det er også en fortelling om relasjoner og identitet som jeg tror mange vil kunne identifisere seg med, mener skuespilleren. Som sier plottet sneier inn på tematikk som å drømme om å utrette noe stort, retten til å skille seg ut – og det livsnødvendige med å ha noen å stole på.

Oftebro spiller Nicodemus, en mann som egentlig er tronarving men som er tvunget på flukt fra en ond halvbror, som tar tronen.

– Jeg er rett og slett stolt av hva vi har fått til med denne filmen. Den er sjangertro men har mer glede og lys i seg enn førstefilmen. Det synes jeg kler sjangeren.

Gleder seg til pappaperm

Den norske skuespilleren ble som kjent hardt skadd på innspillingssettet til den kommende TV-serien «Hamilton» i fjor. Etter påske trer han inn i rollen igjen – med styrket sikkerhet.

– Denne gangen gjør vi det skikkelig, sier 33-åringen, og skyter inn:

– Jeg er ikke en langsint type, vi legger bak oss det som skjedde og så tror jeg det beste er å komme seg opp på hesten igjen. Det tror jeg rett og slett blir litt forløsende.

Oftebro forteller at det vanker fem måneder med «Hamilton»-innspilling – og deretter blir det pappaperm. Skuespilleren får en varmere klang i stemmen når han snakker om den ferske verdensborgeren.

– Pappapermen er noe jeg gleder meg veldig til. Det blir rett og slett veldig, veldig fint, sier skuespilleren avslutningsvis.


(©NTB)