NRK Satiriks lurte streikende skoleelever

Komiker Thomas Teige i NRK Satiriks utga seg for å være fra regjeringen og lovet de streikende skoleelevene foran Stortinget at de vil få godkjent fraværet.

Streikende skoleelever med paroler utenfor Stortinget fredag. De fremmøtte ble lovet gyldig fravær av komiker Thomas Teige som utga seg for å være utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF). Foto: Tom Hansen / NTB scanpix 

Innenriks

– Ingen skal få fravær for å være her i dag. Det garanterer jeg på vegne av regjeringen, sa komikeren, ifølge VG.

Komiker Thomas Teige hadde iført seg dress da han gikk opp på scenen og utga seg for å være utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF).

Komikeren hevdet også at regjeringen hadde bestemt seg for å vedta store endringer i kampen mot klimaendringene. Det ble lovet både full stans i oljeleting- og produksjon, samt en dobling av budsjettet til klimabistand.

Ifølge VG ble de falske lovnadene møtt med stor jubel blant de fremmøtte.

Fredag ettermiddag opplyste leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord, til NTB at anslagsvis 15.000 ungdommer deltok i klimastreiken foran Stortinget i Oslo.

Til VG sier prosjektleder for NRKs satireprogram at stuntet nok vil skuffe ungdommene, men at det vil legge press på politikerne.

(©NTB)