Kulturplan uke 16 – mandag 15. april til onsdag 17. april

Her er våre saker denne uken. God påske!
Innenriks

Mandag 15. april

Musikk / TV: Brandon Jenner, kjent fra «Keeping up with the Kardashians» som sønnen til Caitlyn Jenner, befinner seg i Oslo. Han satser på en singer/songwriter-karriere. Vi møter ham i Oslo. Intervju

Film/ Scene: Gørild Mauseths dokumentarfilm «Karenina & I», som handler om skuespillerens reise inn i Anna Kareninas verden, har inntatt italienske kinoer – og fylt dem til randen. En rørt Mauseth kan fortelle at filmen, regissert av ektemannen Tommaso Mottola, er blitt kåret til ukens beste film i Italia. Intervju

Tirsdag 16. april

Massemedier: Det er ikke bare «Game of Thrones» som skaper bølger. Britisk-amerikanske «Gentleman Jack», som beskrives som historisk drama, blir angivelig store greier og HBO-premieren er 23. april. Intervju med medvirkende skuespillere

Musikk: - Americana-musikken står fantastisk sterkt i Norge. Men det meste av konserter og musikkmiljøer er konsentrert i byene, sier Trond Svendsen. Krimreporteren og countrymusikeren drar nå i gang festivalen Up on the Ranch, og sier: - Det er på tide at norsk americanamusikk kommer seg ut av byene og får litt ekte støv på bootsene. Intervju

Onsdag 17. april

Litteratur: Camilla Läckberg er ikke bare krimforfatter med stor suksess, som for tiden topper i Norge med «Gullburet». Hun er også innflytelsesrik på sosiale medier og ytrer seg gjerne i offentlige rom. Intervju


(©NTB)