Tre ungdommer siktet for å ha stukket av etter dødsulykke i Bergen

Tre ungdommer er siktet for å ha forlatt stedet etter dødsulykken i Bergen søndag kveld. En mann omkom, mens to personer ble alvorlig skadd i ulykken.
Innenriks

Det var en ung mann som omkom i trafikkulykken nord for Bergen søndag kveld. Totalt var det seks personer – fem menn og en kvinne – i personbilen, alle bosatt i Bergen eller bergensområdet. De involverte er mellom 17 og 21 år gamle.

Høy fart

Politiet sier bilen neppe var registrert for flere enn fem personer. Trolig har høy fart og at minst én person ikke brukte sikkerhetsbelte bidratt til å forverre skadeomfanget, bekrefter politiadvokat Thomas B. Arntsen i Vest politidistrikt overfor NTB.

– Vitneforklaringer vi har innhentet så langt, gir grunn til å anta at høy fart har vært en del av ulykkesbildet. Men om det er det som er selve ulykkesårsaken, er for tidlig å si, sier han.

Ulykken skjedde ved Tertneskrysset i Åsane. Politiet fant tre personer på stedet. Én av dem ble erklært død, mens to personer ble brakt til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader. Tilstanden deres var mandag ettermiddag fortsatt uavklart, ifølge Arntsen.

To avhørt

Tre unge menn som forlot stedet kort tid etter ulykken, ble funnet flere timer senere natt til mandag. De er nå siktet for overtredelse av vegtrafikkloven paragraf 12 og var mandag til behandling på Haukeland. Ifølge Helse Bergen hadde de tre bare lettere skader.

– To skadde personer og en død lå igjen i veien, og de forlot stedet. Det er straffbart, sier Arntsen.

Mandag kveld var to av de tre siktede avhørt. Den siste blir avhørt tirsdag, opplyser politiadvokat Bernt Dahlsveen til Bergens Tidende.

– De to som ble avhørt, ble løslatt i etterkant av avhørene, men siktelsene opprettholdes, sier han.

– Stor påkjenning

Advokat Thorbjørn K. Sognefest forsvarer en 17-åring som er siktet.

– Det er en stor påkjenning å være innblandet i en ulykke med et slikt tragisk utfall. Utover det har jeg ikke noe annet å si enn at politiet må få tid til å søke, samle og sikre spor sånn at man får kartlagt hva som har skjedd, sier Sognefest til NRK.

Ulykken skjedde på en rett strekning. Politiet har ikke oversikt over hva som har skjedd, men ifølge politiadvokat Thomas B. Arntsen kan bilen ha kommet borti en langsgående asfaltkant før ulykken. Det var kun én bil involvert.

Vegvesenets ulykkesgruppe var på stedet natt til mandag. Det samme var politiets kriminalteknikere.

Politiet ønsker ennå ikke å gå ut med ytterligere informasjon om de enkelte involvertes alder. Den avdøde mannen skal obduseres tirsdag.