Fin åpning for Oslo Pix

Den danske filmen «Dronningen», som ifølge dansk presse er et hovedverk i dansk film, får æren av å åpne filmfestivalen Oslo Pix.
Innenriks

3.–9. juni står i filmens tegn i Oslo: Det er duket for tredje utgave av Oslo Pix, og den prisvinnende danske filmen «Dronningen», regissert av May el-Toukhy, åpner ballet.

Filmen beskrives som «en nyansert og nådeløs film om skjebnesvangre familierelasjoner og maktmisbruk», og ordinær kinopremiere blir det 10. august, fremgår det av pressemeldingen.

– Dansk presse omtaler denne filmen som et hovedverk i dansk film, og vi håper at den når fram til et stort norsk publikum, sier Frank Johnsen i Storytelling Media.

Hovedrolleinnehaver Trine Dyrholm kommer for å overvære åpningen av festivalen mandag 3. juni.

– «Dronningen» er en film du har lyst til å snakke om etter at du har sett den. Derfor er vi spesielt glade for at Trine Dyrholm kommer til festivalen for å møte publikum, sier programsjef for Oslo Pix, Cato Fossum.

Den danske filmen er en av de sju filmene som konkurrerer om festivalprisen Oslo Grand Prix i kategorien Beste nordiske fiksjonsfilm. Vinneren av prisen mottar 25.000 kroner, som er gitt av festivalens hovedsponsor Blockbuster.

Filmen som får avslutte festivalen er finske «Aurora» – som også den skal konkurrere i nevnte kategori.

På årets internasjonale konkurranseprogram finner vi blant annet Alex Ross Perrys nyeste film, «Her Smell», med Elisabeth Moss, og Eva Hussons siste film: «Girls of the Sun».

Det er også gjort plass til klassikere når teppet går opp for 40-årsjubileum-visning av grøsseren «Alien» (1979). Også dramafilmen «Alle presidentens menn» (1976) gjør et lite «comeback» under Oslo Pix.

Hele programmet slippes 15. mai, og billetter til alle visninger slippes 16. mai.