Familiebesøk for KEiiNO i Tel Aviv

Fedre, mødre, brødre og kjærester er på plass i Tel Aviv for å heie fram KEiiNO til Eurovision-finale. – Jeg gråt da jeg så dem, sier Alexandra Rotan.
Innenriks

Faren og broren til det kvinnelige medlemmet i bandet har tatt turen fra Romerike for å se henne på Eurovision-scenen med KEiiNO. Det har også kjæresten hennes.

– Jeg gråt da jeg så dem alle tre. Det var så rørende. Det har vært så mye press og stress i dette sirkuset, og da er det godt å ha noen man kan gi en god klem og som man kjenner skikkelig godt, sier Alexandra Rotan til NTB.

Hun tror besøket av familien og kjæresten kan tilføre ekstra energi.

I salen og heier

– Det ble som en liten omstart. Nå vet jeg at jeg har familien her i nærheten. Det er trygt å vite at de sitter i salen og heier på meg, sier Rotan, som kommer fra Råholt på Romerike.

Det er omtrent halvannen uke siden hun sist kunne være sammen med kjæresten, Vebjørn Sangnæs.

– Helt siden da har jeg gledet meg til at han skulle komme ned. Man rekker ikke tenke og må bare leve fra time til time. Men vi har så klart snakket sammen på kveldene og holdt kontakten, sier Alexandra Rotan.

En som støtter

– Det er kjempestort og uvirkelig, sier Sangnæs.

– Vi har snakket på FaceTime, så jeg føler at jeg har vært med litt på dette allerede. Men det er veldig kult å endelig være her og få se det med egne øyne, fortsetter han.

Han har som mål å være den som støtter kjæresten under resten av tiden i Tel Aviv.

– Det blir som det har vært i noen måneder, å være rolig og den som har litt kontroll og prøve å roe henne ned når hun har litt høye skuldre og er nervøs. Hun er veldig rolig og flink, men hvis det er noe hun ikke er helt fornøyd med, er det greit å ha en som tar det litt ned, sier Vebjørn Sangnæs.

Han har tro på at kjæresten, KEiiNO og Norge er blant dem som tar seg videre til lørdagens finale.

– Vi skal ikke ta ting på forskudd, men vi krysser fingrene, sier Sangnæs.

Freds far og bror

Faren og broren til KEiiNO-joiker Fred Buljo fra Kautokeino har også kommet til Tel Aviv.

– Det er fantastisk gøy å være her. Jeg har alltid hatt troen på Fred og at han kom til å nå langt, men dette har vært over all forventning, sier broren Mihkkal Buljo til NTB.

– I dag har den store dagen kommet, den som vi har ventet på i to og en halv måned. Og forhåpentligvis tar de seg til finalen. Vi krysser alt som krysses kan, fortsetter han.

Musikerfar på plass

Faren, Klemet Buljo, jobber selv som musikkprodusent og er utøvende musiker. Han vedgår at Melodi Grand Prix og Eurovision aldri har vært hans «store greie».

– Men jeg ble overrasket over at det er så vanvittig mye oppstyr rundt dette. Det forteller jo egentlig hvor stort det er, sier faren.

Mor og bonusfar

Når Tom Hugo Hermansen i KEiiNO står på Eurovision-scenen, har han støtte fra moren og bonusfaren i salen.

De to har reist fra Kristiansand for å se bandet opptre i Tel Aviv.

– Det er veldig fint, men veldig spennende å være her. Vi gleder oss og håper virkelig at de går videre, sier Arne Vevling Sunde, «bonuspappa» for Tom Hugo Hermansen.

Musikalsk familie

Det gjør også moren, May Irene Tveito.

– Jeg tør nesten ikke si det, men jeg føler meg ganske sikker på at de går videre. De er jo så gode, og låten er så fin. Andre må jo også skjønne det, sier moren og ler.

Hun forteller om sin musikalske familie, både på mors- og farssiden, og dette har gått videre til Tom Hugo, som er artistnavnet han bruker.

– Han har mange talenter, men helt siden han var veldig liten, har han holdt på med musikk. Han diktet låter fra han var fire-fem år. Så han måtte fortsette med det, sier moren.

(©NTB)