Kylie Jenners hudpleieserie får kritikk fra fansen

Kylie Jenners nye hudpleieserie får dårlig tilbakemelding fra hennes egne fans allerede før offisiell lansering, hovedsakelig fordi den inneholder valnøtt.
Innenriks

Det er særlig ansiktsskrubben Walnut Face Scrub i serien Kylie Skin som ikke faller i smak, melder People.com.

En av ingrediensene er finmalt valnøtt, som mange hevder gjør mer skade enn noe annet.

– Ganske sjokkert over at Kylies skrubb er en valnøttskrubb? Det høres bare så 2013 ut, eller hva? skriver skjønnhets- og velværeblogger Kathleen Fuentes på Twitter.

Hun får bred støtte, blant annet fra flere som mener manuell eksfoliering og skrubbing av ansiktshud generelt er utdatert og altfor tøft mot huden.

Ifølge hudspesialist Whitney Bowe skal ikke valnøttskrubben teoretisk sett irritere huden, så lenge valnøttene er malt til «fint pulver og klinisk testet på hud», men hun vil ikke generelt anbefale fysisk eksfoliering.

– Nøtter og nøtteskall i skrubb kan forårsake bitte små skader på huden, skade den sårbare barrieren og føre til betennelser som igjen kan forverre hudproblemer som akne, eksem, rødmussethet eller til og med føre til for tidlig aldring av huden, sier Bowe.

Hun legger til at en av de største hudpleiefeilene folk gjør er å overskrubbe eller overeksfoliere huden sin.

I markedsføringen hevder Jenner at valnøttskrubben er hemmeligheten bak hennes friske glød og at hun bruker den i ansiktet to-tre ganger i uka.

Jenner er kjent for sitt forretningsimperium med et kosmetikkimperium verdt flerfoldige milliarder.