Ny nasjonal klimastreik 30. august

For å få klima på dagsordenen i høstens lokalvalg, arrangeres en ny nasjonal klimastreik 30. august.

Anslagsvis 40.000 ungdommer demonstrerte i mars utenfor Stortinget for en annen kurs i klimapolitikken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

Innenriks

Det er Spire, KFUK-KFUM, Changemaker, Natur og Ungdom og Skolestreik Norge som arrangerer klimastreiken.

I vår har det vært holdt to nasjonale klimastreiker, men manglende handling fra myndighetene gjør det nødvendig med en ny streik, ifølge klimaaktivistene.

– Regjeringen har ikke tilstrekkelige mål, og langt fra tilstrekkelige tiltak, sier Tina Razimafimby Våje, som er initiativtaker til skolestreik i Norge.

Stortinget avviste torsdag klimastreikernes krav om å stanse oljeleting, stramme til det norske klimamålet, trappe opp klimabistanden og erklære at vi er i en klimakrise. Bare SV, Miljøpartiet De Grønne og Rødt støttet kravene.

Leder i Changemaker Embla Regine Mathisen er klar på at streikebevegelsen vil fortsette til den får gjennomslag:

– Vi streiker fordi Norge fortsatt ikke har tatt innover seg det enorme ansvaret vi har for dagens klimakrise, sier hun i en pressemelding.

I mars streiket anslagsvis 40.000 skoleelever foran Stortinget i Oslo for en annen kurs i klimapolitikken. I etterkant av streiken satte regjeringen i gang «klimatoppmøter» mellom en rekke statsråder og klimaaktivister.

(©NTB)