Nå skal «Heimebane»-laget gjøre spillefilm av tegneserieromanen «Fallteknikk»

Nå nærmer det seg for filmatiseringen av Inga H. Sætres prisvinnende tegneserieroman «Fallteknikk».
Innenriks

Det vanker nemlig 5.5 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt denne uken. Spillefilmversjonen av «Fallteknikk» er utviklet gjennom talentprogrammet Nye veier, og har et totalbudsjett på drøye åtte millioner kroner.

Ifølge pressemeldingen går laget bak «Heimebane» – regissør Yngvild Sve Flikke, serieskaper/hovedforfatter Johan Fasting og eksekutivprodusent Yngve Sæther i selskapet Motlys sammen om å «skape en komedie om å falle – og reise seg igjen".

Filmen er basert på Sætres tegneserieroman, som utkom i 2011 og ble belønnet med Bragepris i klassen for barne- og ungdomsbøker, og nominert til Nordisk Råds pris i 2013.

Boken følger Rakel gjennom ett år på videregående, der hun spiller i band, begynner med kampsport, henger med bestevenninnen sin, Ingrid – og blir gravid. Det er hun langt fra klar for, og som hun i boken ytrer:

"«Det er ikke romantisk å bli smelt på tjukka. Det er patetisk. Det er ikke kjærlighet. Det er sperm».

– Jeg tenkte Rakel skulle være litt sårbar og tøff i trynet. Hun kan si en ting, samtidig som vi kan se at hun egentlig er skikkelig sårbar, sa Sætre til NTB da romanen utkom.