Blogger for åpen skjerm

Profilene i den kommende ellevte sesongen av «Bloggerne» er klare. To nykommere har meldt seg til TV-dyst.
Innenriks

Nykommeren Linnéa Myhre gleder seg over å være med i Bloggerne-gjengen, og på spørsmål om hva hun tenker hun kan tilføre, svarer hun:

– Jeg er vant til å bli kalt en «motstemme» i bloggsfæren, ettersom jeg aldri helt har omfavnet det overfladiske og rosa blogging ofte knyttes til. Jeg tror jeg kan bli en fin kontrast til resten av Bloggerne-universet, og at høstens cast utfyller hverandre fint.

Hun tror vi vil komme ganske tett på henne i serien.

– Seerne får bli med inn i hodet mitt, og ikke minst inn i terapirommet, som jeg aldri tidligere har delt i et slikt format.

– Vanskelig balanse

Man gjør seg noen tanker når man slipper kameraene til, sier hun:

– Jeg har mine grenser for hva som er for nært og privat, og jeg hadde noen klare formeninger om hva dette skulle være, sier hun til NTB – og legger til at hun liker å ha kontroll. Hun liker å føle at det hun deler deles på hennes egne premisser.

– Jeg er sikkert ikke helt enkel å jobbe med alltid, sier bloggeren og forfatteren – og tilføyer om det som kan være vanskelig med TV-jobben:

– Jeg synes det å filme de som står meg nær er en vanskelig balanse. Jeg vil ikke at noen skal føle seg presset til å være med. Det er jo jeg som har takket ja til å være med, og selv om jeg lever godt med et kamera på slep, er det ikke gitt at alle rundt meg gjør det samme.

Linnéa Myhre har flere bokutgivelser på CV-en, og hun har slett ikke tenkt å legge bort forfatteren i seg. I slutten av august kommer hun nemlig med sin fjerde roman:

– Å skrive er blitt en stor del av identiteten og livet mitt, og jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort om jeg måtte ha sluttet med det.

Ikke god på small talk

Å sitte ved et tastatur er noe annet enn å figurere ukentlig på TV-skjermen. Myhre tror imidlertid ikke det blir et stort problem at hun blir enda mer kjent gjennom Bloggerne:

– Jeg synes det er veldig hyggelig når folk stopper eller gjenkjenner meg på gaten. Jeg har imidlertid inntrykk av at de fleste tror jeg bare er sur og ikke vil snakke med noen, og derfor lar de meg være i fred. Jeg tåler begge deler, men jeg er ganske sjenert og ikke så god på small talk, så om de skal snakke veldig lenge kan jeg fort bli stressa, innrømmer hun. Og svarer slik på hva hun tror blir det beste med deltakelsen:

– Jeg har alltid hatt lyst å være en slags youtuber og vlogger, hvor jeg har kunnet filme mitt eget liv og klippe det sammen til en gøyal greie. Problemet er bare at jeg aldri orket å gjøre det ferdig. Jeg bare filmet og lot det bli liggende. Derfor er det jo en gave fra himmelen å få være med i Bloggerne, hvor proffe folk kan samle alt jeg filmer og klippe ut det beste.

– I tillegg håper jeg at seerne får se litt flere sider av meg, og kanskje oppfatter meg som mer enn bare sur.

Til høsten er også Martine Lunde, Anniken «Annijor» Jørgensen, Caroline Berg Eriksen og Julianne «Pilotfrue» Nygård klare igjen, mens nykommer nummer to heter Sofie Caroline Nilsen. Premiere på ny sesong er 5. august.

– Bloggerne er et av de aller mest populære programmene på TV 2 Sumo og aldri har flere sett programserien som satte nye seerrekorder igjen i sin tiende sesong i vinter, sier Jarle Nakken, programredaktør i TV 2.